Topics
Dignified Home Design Competition

+ Grand Prize Winner

+ Designer's Choice Winner

+ Finalist

Kim Tae-yang, Jo Chang-hee, Kim Hyung-gyu, Mun Gwan-seo, & Nam Ju-hyun

ID: 1559

Designer's Choice Award

Currently accepting votes for the Designer's Choice Award.
Remember the ID numbers of your favorite designs.
You will need them for voting.

Voting Ends: Jun 28, 2021
ID: 1559
Vote Now

As the population grows around the world, interest in residential space is increasing. In particular, Korea has been continuously studying ways to accommodate the population within limited resources because the land is relatively small compared to the population and the population is concentrated in the metropolitan area. Therefore, a variety of measures have been proposed in Korea recently to regenerate aging cities and villages that people do not go well and to make them a place to bring new people back.

We also propose a new urban regeneration method to suit the characteristics of the space for the ruined and empty downtowns around it. First of all, we selected the old and original city center of Daejeon, Korea as a site. The site was a representative area of the city as it grew together as the city developed, as stations and public institutions existed.

However, new towns sprang up around and major public institutions moved and people began to disappear in the city center. Then gradually, vacancies began to emerge in the buildings. As this situation continued, empty buildings were eventually demolished and most of the parking lots were created. Gradually, people disappeared from the city and eventually lost their form.

This project started with the purpose of refilling the city with vitality and form. First of all, each vacant lot that turned into a parking lot wanted to refill the space where people and programs were lost through modular buildings. The existing parking lot was left intact and the building was placed on top of it to be applied to any vacant lot.

After that, the building was designed to make it easier and faster to design any various types of land. Various shopping districts and community facilities were placed on the lower floors to attract people, and residential areas were placed on the upper floors to secure residential populations to fill the city center.

As a result, if these modules gradually spread throughout the city and are placed in vacant lots, people who come to use the building and residents will gather to become more vibrant, reformed and sustainable cities.

Kim Tae-yang, Jo Chang-hee, Kim Hyung-gyu, Mun Gwan-seo, & Nam Ju-hyunKim Tae-yang, Jo Chang-hee, Kim Hyung-gyu, Mun Gwan-seo, & Nam Ju-hyunKim Tae-yang, Jo Chang-hee, Kim Hyung-gyu, Mun Gwan-seo, & Nam Ju-hyunKim Tae-yang, Jo Chang-hee, Kim Hyung-gyu, Mun Gwan-seo, & Nam Ju-hyun

PDF Version

View the Listing Sheet PDF
for this submission

View PDF
Join a community of designers.

Classes, competitions, and more for designers like you.

Thank you! Your email has been subscribed.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

More Designs