Topics
We Miss Restaurants! Design Competition

+ Grand Prize Winner

+ Designer's Choice Winner

+ Finalist

Abhilasha Jain, Abhinya Chaturvedi, & Ruchir Parashar

ID: 1518

Designer's Choice Award

Currently accepting votes for the Designer's Choice Award.
Remember the ID numbers of your favorite designs.
You will need them for voting.

Voting Ends: May 24, 2021
ID: 1518
Vote Now

"Spare a still moment

Every once in a while.

Take in the beauty around.

Take it with a smile."

"Just being surrounded by nature rejuvenates & inspires us."

Located in Wenceslas Square, one of the main city squares and the centre of the business and cultural communities, in the New Town of Prague, Czech Republic. The idea behind choosing Prague as the location was because of its medieval squares, dreamy bridges, nightlife spots, and a lively arts scene.

Taking inspiration from biophilic design, the space is more than just bringing the outside in, it's about natural light, views of nature, plants, natural colors, materials, textures and patterns. It's about making and strengthening a connection with many aspects of nature. It also highlights our inherent human connection to the natural world.

The space includes everything from cozy to friendly, from comfortable to relaxing, and from enjoyable to gregarious. Embracing the nature and natural entities in order to achieve a relaxed and soothing aura with being confined to coziness and surrounded in an ambiance that imparts warmth, ecstasy, comfortability and togetherness.

I believe that by continuing to think about flexibility and how to improve indoor and outdoor dining, this 'new normal' will be sustainable.

Creating a green space to lounge among fresh aroma and get some time off the screens. A space that promotes a better and healthier lifestyle both physically and mentally. A garden-like ambience and ample natural-lighting, using earthy materials.

Separating spaces using metal partitions and creating enclosures, using neutral and earthy tones, natural ventilation is opted rather than air conditioners that circulate the same air within a room. Maintaining the highest level of hygiene will be paramount.

We don't know exactly what the future will hold but as designers we wanted to create a transforming viable patch of space into charming dining rooms & intimate nooks which will get a boost. It has been done with screens, booths, higher-back chairs, or private dining rooms with alcoves.

We're social beings and just being able to be in a crowd and see people is something that we've been starved of for so long, even if you're not able to directly interact with the people around you. We're social creatures and the pandemic has proven that we need that interaction. Thus, we designed a space where food, hygiene, interaction, enjoyment and social distancing is considered as the prime norm. We created a space that provokes joy, a sense of community, and well being, and that can also be inclusive, and going to be cornerstones of design.

The way we wanted to create intimacy was not about physical connection but more about visual connection and appeal.

Abhilasha Jain, Abhinya Chaturvedi, & Ruchir ParasharAbhilasha Jain, Abhinya Chaturvedi, & Ruchir ParasharAbhilasha Jain, Abhinya Chaturvedi, & Ruchir ParasharAbhilasha Jain, Abhinya Chaturvedi, & Ruchir Parashar

PDF Version

View the Listing Sheet PDF
for this submission

View PDF
Join a community of designers.

Classes, competitions, and more for designers like you.

Thank you! Your email has been subscribed.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

More Designs