Discover Design by DesignClass

TopicsSubmitLearn
Covid-19 Community Memorial Design Competition

+ Grand Prize Winner

+ Designer's Choice Winner

+ Finalist

Raquel Montolio

ID: 1220

Designer's Choice Award

Currently accepting votes for the Designer's Choice Award.
Remember the ID numbers of your favorite designs.
You will need them for voting.

Voting Ends: Nov 23, 2020
ID: 1220
Vote Now

Upon viewing the structure from the outside you get the feeling of a heavy quietness, the building was designed using polished concrete to create a simple, neutral color palette. This was done to allow for light manipulation to create contrast and interest in shadows. The use of concrete echoes visual weight, I also designed the structure as an enclosed hallway to create the feeling of confinement, symbolizing the isolation we feel during this quarantine. The artwork is placed within the inner circle so families can gather, mourn and celebrate the lives of their loved ones.  The middle of the structure has a place for names of people who died from COVID. The art I created was to show chaos by using concave and asymmetrical rectangular shapes.

Raquel MontolioRaquel MontolioRaquel MontolioRaquel Montolio

PDF Version

View the Listing Sheet PDF
for this submission

View PDF

Simple Updates for Designers

Weekly articles, classes, and competitions for designers like you.

Thank you! Your email has been subscribed.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

More Designs